Weesperzijde 111k
1091EN Amsterdam
Nederland
+31(0)20 4633793
mail@factarchitects.nl


Ik geloof dat door kwaliteit te maken en het creëren van duurzame hoogwaardige gebouwen, wij een positieve bijdrage leveren aan de gebouwde omgeving. Gebouwen die geliefd zijn bij bewoners en gebruikers, waar mensen willen wonen, werken en verblijven. Gebouwen waar mensen zich thuis voelen en in willen investeren. Zo wordt een extra waarde gecreëerd, die generaties lang mee gaat.

Mijn doel is altijd, samen met opdrachtgevers en gebruikers, fantastische gebouwen te maken, waarin de opgave is vertaald in mooie en waardevolle architectuur. Architectuur die een visie geeft op hoe we met elkaar leven, wonen, leren, werken en communiceren.  

In 2005 heb ik Fact Architects opgericht, een all round architectenbureau. Wij werken aan verschillende opgaves van variërende schaal. Met ons werk hebben we vele prijzen ontvangen waaronder recentelijk 2 keer de Ari Keppler Prijs 2018 voor een school en een transformatie. 

Naast mijn werk als architect werk ik voor Welstand Almere sinds 2016 waar ik mijn bijdrage probeer te geven aan de kwaliteit van de stad. En geef ik les op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Waar ik zelf Cum Laude afstudeerde in 2002 bij Herman Hertzberger, Yushi Uheara en Jan Richard Kikkert.

Peer Glandorff, architect MArch