Weesperzijde 111k
1091EN Amsterdam
Nederland
+31(0)20 4633793
mail@factarchitects.nl


 

Locatie: Buiksloterham, Amsterdam

Opdrachtgever: Privé

Oppervlakte: 280m2

Status: Voorlopig ontwerp

 

Stacked House bestaat uit drie gestapelde delen welke los van elkaar te gebruiken zijn, en met een eigen uitstraling en materialisering. De volumes zijn onderling verschoven. Zo ontstaan gaten waardoor licht wordt toegelaten plekken waar geen ramen mogen komen. Door de opbouw van verschillende woon-, leef en werkvolumes, is het op meerdere manieren te gebruiken en/of te verhuren zijn als kantoor, woonruimte of Bed and Breakfast.

De begane grond is dubbel hoog. Een muur omsluit de ruimte, terras en tuin. Een centraal geplaatst volumes biedt ruimte aan berging en sanitair en keuken. Bovenop en eromheen kan gewerkt, gewoond en vergaderd worden. Het aluminium midden volume bestaat uit een besloten deel met trappenhuis, dat een aparte toegang heeft vanaf de straat. Binnenin is ruimte voor een drietal kamers en een badkamer. Het middenvolume is de schakel tussen de begaande grond en het bovenste deel.

Bovenop het gebouw is het houten terrasdeel, dat gebruikt kan worden als studio, woondeel met keuken of ouderlijk deel. Vanaf het terras is zicht op de buurt en het nabij gelegen IJ.